Mondriaan aan zee

De Domburgse Mondriaanroute.

We kennen de schilder Piet Mondriaan als pionier van abstracte en non-figuratieve kunst. Maar aan zijn abstracte stijl, die met vlakken en primaire kleuren, ging een hele ontwikkeling vooraf. Gegrepen door het Zeeuwse licht bracht de schilder vanaf 1908 jarenlang zijn zomers door in Domburg. Tijdens een wandeling of fietstocht door Domburg en de omgeving komt u bekende plekken tegen uit zijn werk. Herkent u de kerktoren van Domburg, die hij vastlegde op doek in 1909? Of de Domburgse molen uit datzelfde jaar? Tijdens de Mondriaanroute komt u ook langs De Hoge Hil, het Marie Tak van Poortvliet museum en het atelier van schilder Jan Toorop. 

Het spel van het licht. 

Mondriaans werk ging niet over het zo realistisch mogelijk vastleggen van de werkelijkheid, maar om het vastleggen van zíjn waarneming. Het spel van het licht speelde hierin een belangrijke rol. De schilder heeft veel studie gedaan naar de duinen en het strand bij Domburg. Maak eens een wandeling naar het strand en de pier en bekijk deze eens vanuit de ogen van Mondriaan. Ziet u hoe het licht invloed heeft op de kleur van het zand en het water? 

Bezoek bekende locaties uit Mondriaans werk. 

Via de Domburgse Mondriaanroute bezoekt u locaties die u kunt kennen uit het werk van de schilder. Een goede gelegenheid om meer te weten te komen over het leven en werk van de schilder, Domburg en omgeving te ontdekken en ondertussen lekker actief bezig te zijn! 

Wij voorzien u graag persoonlijk van meer bezoekersinformatie over De Mondriaanroute.

https://www.mondriaanroute.com/