De Manteling

Wandelen door De Manteling en bezoek aan Kasteel Westhove.

De Manteling is een kustgebied met bossen, duinen en wandelpaden. Het gebied beschermt het noorden van Walcheren tegen de soms straffe zeewind. Dit maakte het gebied tot een fijne en beschutte plek voor het bouwen van huizen, kastelen en buitenposten.

Ontdek de bossen en landgoederen van de Manteling. 

Nog steeds is een aantal van de huizen en kastelen en de bijbehorende tuinen te bezoeken. De landgoederen, omgeven door de mooie bossen, maken de Manteling tot een heerlijk gebied om te wandelen en te ontdekken. Dat de Manteling schilderachtig mooi is, bewijzen Mondriaans werken die hij maakte geïnspireerd door dit gebied. Herkent u de boom uit zijn werken? Snuif de frisse lucht op en breng eens een bezoek aan de buitenposten Duinbeek, Berkenbosch of Westhove. 

Een drankje bij Kasteel Westhove. 

Strijk na de nodige inspanning neer in het café of op het terras van Kasteel Westhove voor een dorstlessende beloning. Het middeleeuwse kasteel ligt niet ver van het strand en doet nu onder andere dienst als hostel en trouwlocatie. Wist u dat het kasteel in de Tachtigjarige oorlog  in handen geweest van de Watergeuzen? Ook voor kinderen is het leuk om het middeleeuwse kasteel met torens en slotgracht te bezoeken! 

Wij voorzien u graag persoonlijk van meer informatie over de Manteling.